2011. 04. 28.

NAGY REPESZTŐS ÉS ANTIKOLÓS NAP II. - május 6., péntek

(Fényképes beszámoló a kiírás végén.)

MÁJUS 6-ÁN, PÉNTEKEN KERÜL MEGRENDEZÉSRE MÁSODIK ALKALOMMAL A
NAGY REPESZTŐS ÉS ANTIKOLÓS NAP!

A foglalkozáson először részletesen bemutatom az alapanyagokat és elmondom a kétkomponensű repesztés elvét (mert ha ezt sikerül megérteni, mindegy, hogy milyen felületre dolgozol, milyen repesztőlakkal, egészen biztosan működni fog!).

A foglalkozásra két turnusban lehet jönni (most pontosan kezdünk az elméleti rész miatt):
1. délelőtt (10.00 - 15.00)
2. délután (16.00 - 21.00)

Többféle tárgyból választhatsz, hogy mit szeretnél elkészíteni:
1. falióra finomvonalas repesztéssel és többféle antikolási technikával, választható mintával
VAGY
2. konyhai faliképek antikolva (többféle antikolási technika együtt - részben más, mint az órán) és szörpösüveg repedőpasztával (a pasztát kicsit másképpen használva), avittos hatásúra megfestve

A tárgyak közül a legkönnyebb a konyhai faliképek elkészítése és a legmunkásabb az óra és az üveg.






Részvételi díj egységesen: 8500,- Ft, ami mindent tartalmaz (kivéve az óraszerkezetet)

Jelentkezés: e-mailben
Kérlek, jelöld meg, mikor szeretnél jönni: délelőtt, vagy délután, illetve, hogy mit szeretnél elkészíteni!

Levél küldése
Helyszín és további részletek.
 
(Jelentkezés előtt kérlek, olvasd el a részvétel lemondásának feltételeit is, ami jelen esetben annyiban módosul, hogy mivel egy igen alapanyagigényes foglalkozásról van szó, a 2000,- Ft 3500,- Ft-ra módosul.)

FÉNYKÉPES BESZÁMOLÓ


A nap során órák és konyhai fali díszek készültek, illetve két üveg, de hozzáfogtunk egy nagyon szép ovális tálhoz is, amit sajnos, nem tudtunk befejezni.
Pentart finomvonalas repesztőlakkal és repedőpasztával dolgoztunk, valamint Stamperia rizsszalvétával (KÓD: 4957) és stencillel az óra esetében. Érdemes külön megemlíteni, hogy a számokat stencillel vittük fel, mert hasonló termékkel eddig nem találkoztam, de most már kapható (római és arab számok is vannak rajta) és óra készítésekor nagyon hasznos!
A legnehezebbnek az óra számlapjának megfestése bizonyult (és nem a repesztés!!!), ezért írtam hozzá egy kis segédletet, amit itt olvashatsz.

Kattints a jobb egérgombbal a "Teljes album megtekintésére" és nyisd meg egy új ablakban, hogy könnyen visszatérhess ide.




... és a gyűjteményembe kaptam ajándékba egy ici-pici malacot. Egy gyűrű mellett is lefotóztam a méretét érzékeltetendő.
Ildikó, nagyon köszönöm!