2011. 03. 07.

NYITOTT MŰHELY - márc. 11., péntek


JAVASOLT TÉMA:
A négynapos ünnep előtti pénteken egy bádog kancsót díszítünk, amin két alkalmazást is szeretnék bemutatni:
1. egy haladó technikát arra, hogyan lehet eldolgozni a papírt tökéletesen a felületen úgy, hogy az majd ne emelkedjen ki vastagságánál fogva a felületből,*
2. mázas bevonat imitálása

A kancsó magassága 20,5 cm.

* - a bemutatandó technika haladóknak javasolt, mert szükséges hozzá előzetes tapasztalat.. Kezdőkel, vagy kevésbé gyakorlottakkal az edény díszítését egy másik módszerrel készítjük el.


Árak:
- a cink edény és a felhasznált alapanyagok ára: 2100,- Ft + 1000,- Ft/óra
Az elkészítés ideje kb. 4-5 óra, de ez nagyban függ a gyakorlattól is!

11.00 és 21.00 óra között tetszőleges időpontban lehet érkezni, és természetesen, a javasolt témán kívül/helyett bármilyen más megvalósításra váró egyéni ötletet is elkészíthetünk.

Jelentkezés: e-mailben
Levél küldése

Helyszín és további részletek.

FÉNYKÉPES BESZÁMOLÓ



A foglalkozáson a meghirdetett cink kanna készült főként (volt, amit nem tudtunk teljesen befejezni, de csak pár lépés maradt otthonra) és egy repesztett üvegtál (amin egy érdekes megoldást alkalmaztunk). A tálon látható fehér foltok teljes száradás után el fognak tűnni.

Megtanultuk úgy felragasztani a dekupázspapírt, hogy az ne emelkedjen ki a felületből.
... és tényleg, ha végighúztuk az ujjunkat a már megszáradt, felragasztott papíron, egyáltalán nem lehetett érezni, hol végződik...
Ehhez, többek között, kicsit eltérő ragasztástechnikát alkalmaztunk, mint amit a papír esetében megszoktunk és előzetes gyakorlatot igényel.

A fotókon nem jön ki, de életben nagyon jól néz ki a kannákon alkalmazott "befejező kezelés", ami a lakkozáson túl, egy vékony zománcszerű réteget képez.